10 Snygga sneakers

Vi väljer sneakers som är tillverkade med omtanke för både människor, djur och planet. Se våra favoriter här!

På sneakerfronten händer det så mycket nytt och spännande. Veganska sneakers har kommit mer och mer de senaste åren, dock har det inte alltid gått hand i hand med miljö och hållbarhet. Men just nu är det en marknad som växer så det knakar och vi ser allt fler alternativ som är producerade utifrån omtanke för både djur, planet och människor.

De stora giganterna inom sportindustrin är alltid snabba på att testa nya material, modeller och sätt att producera och nu ser vi flera toppbra resultat av detta där både helt nya och återvunna material står i centrum. Dessutom poppar det upp många mindre (och urcoola!) märken med den gemensamma visionen att på bästa sätt bidra till en bättre värld.

ONTEMS. Veganska sneakers som tar ansvar för en hållbar produktion i hela kedjan. Pris: Ca 1 500 kr för modellen i GOTS-certifierad bomull.
ADIDAS. Löparsko tillverkad av minst 50% återvunnet plastavfall insamlat längs stränder och kustlinjer. Pris: 1 699 kr
SAYE. Tillverkade i certifierat läder, vilket innebär läder som har genomgått en så miljövänlig behandling som möjligt från tillverkare till färdig produkt, och som enbart är en underprodukt till matindustrin. Skosnören och detaljer i textil är alla i ekologisk bomull. Pris: Ca 1 500 kr
REEBOK. Sportig bomullssko tillverkad av 75% biobaserat material. Pris: 1 099 kr.
VEJA. Veganska och tillverkade av återvunna och biobaserade material. Pris: Ca 1 100 kr.
BE FLAMBOYANT. Vegansk street sko där alla material är Oeko Tex stämplade. Pris: Ca 1 350 kr.
ALLBIRDS. Tillverkar skor som är nedbrytbara och som bland annat innehåller ekologiskt certifierad merinoull och återvunna plastflaskor. Pris: Ca 1 600 kr
HUMANS ARE VAIN. Ett svenskt märke som tillverkar sneakers av vegansk läder och återvunna PET-flaskor. Pris: 1 390 kr.
NIKE. Modlen ”Space Hippie” är tillverkad nästan uteslutande av återvunnet material från plastflaskor, t-shirts och restbitar från tillverkningsindustrin. Pris: Ca 1 500 kr
STELLA MCCARTNEY. Har skapat ett varumärke som värnar om hur modeindustrin använder olika material. Alla skor och accessoarer är producerade i skinnliknande material och flertalet även från återvunnen plast och liknande. Pris: Ca 4 500 kr.

Kaer är ett onlinemagasin som vill uppmuntra till mer genomtänkta vardagsval. Att göra skillnad behöver inte vara svårt – tillsammans skapar vi förändring!