All you need is a lot less!

Sant, eller hur? Om du på allvar vill förändra den nedåtgående klimatpåverkan-spiral som vi befinner oss i finns det en enkel grej att göra; Shoppa mindre! Shoppa mycket mindre!

Vi konsumerar som bekant mer och mer och slit- och slängkulturen har i princip förvandlats till en köp och släng livsstil. Vi hinner ofta inte ens slita ut plaggen innan vi gör oss av med dem. Det är hög tid att vi alla tar vårt ansvar och tänker till lite extra inför varje köp. Bra frågor att ställa sig är: Behöver jag verkligen detta? Kommer jag att använda det ofta? Har det något andrahandsvärde? Skulle jag kunna hitta något liknande på second hand? Alla de frågorna är relevanta och viktiga när det kommer till att shoppa med eftertanke för miljö och människor. Gör vi alla små uppoffringar kommer vi en bra bit tillsammans. 

Skapa mer hållbara shoppingvanor

Köp mindre och satsa hellre på att konsumera färre men mer genomtänkta plagg. Satsa hellre mer pengar på ett plagg än att spendera samma summa på flera. På så vis kan du välja plagg av bättre material, med en längre livstid och från märken som har en miljö-, person- och produktionspolicy du kan stå bakom.

Undvik trender och välj mer klassiska plagg. Är du modenördig du att trender kan vara vansinnigt förförande men också väldigt kortlivade. Bygger du din garderob baserad på trender och lockande impulsköp behöver du förändra den ofta. Väljer du istället att komponera dina val utifrån stil och behov är det betydligt enklare att välja plagg du kommer älska länge och som på ett smidigt sätt går att kombinera med varandra.

Välj second hand – det gäller både när du själv är sugen på att shoppa nytt och när du tröttnat på något i garderoben. Att öka livslängden på plagget genom att ge det vidare är ett bra och smidigt sätt att skapa en mer hållbar modekonsumtion.

Kaer är ett onlinemagasin som vill uppmuntra till mer genomtänkta vardagsval. Att göra skillnad behöver inte vara svårt – tillsammans skapar vi förändring!