Bättre val till nyår

Glitter och glamour hör ofta nyårsafton till och de flesta söker något nytt och extravagant att klä oss i för att avsluta (och påbörja) året på topp. Kan vi kanske göra detta inköp lite mer hållbart i år?

Vad vi väljer att ha på oss på nyår tenderar att bli impulsköp som funkar kanon på själva aftonen men som sedan hänger kvar, oanvända, långt inne i garderoben. Inte är vi särskilt peppade på att ta fram dem nästa år heller, tyvärr. Vi tänker att ni håller med om att det här inte är särskilt hållbart, eller hur?! Därför vill vi tipsa om nya vägar att hitta den ”perfekta” outfiten som känns bättre för själen och inte är i närheten av att slita på miljön på samma sätt. Kolla in dessa alternativ!

Återanvänd

Kom igen – vi vet att du har massor med snygga grejer i garderoben som du inte använder särskilt ofta. Kanske är det dags att göra en djupdykning för att se vad som faktiskt finns. Kanske kan du testa nya kombinationer av gamla favoriter? Vi är helt säkra på att du har allt du behöver för att se strålande ut.

Hyr en favorit

Att hyra kläder är ett koncept som tar alltmer plats. Vi hoppas att vi alla kommer ägna oss mer åt detta framöver. Ett perfekt tillfälle att testa är ju just till nyår, eller hur? Det finns massor av bra hyrställen om du googlar. Vi har precis hittat Re:Leased och är stormförtjusta i deras snygga utbud. Koll in det här!

Du hittar massor av snygga alternativ hos Re:Leased.

Låna av vänner

Vi har alla vänner med garderober vi ibland önskar var våra egna, eller hur?! Be att få komma över och botanisera bland godbitarna för att låna något snyggt till aftonen i ära. 

Välj vintage

Vintage och second hand svämmar över av snygga festklänningar just nu. Det är alltså ett utmärkt tillfälle att hitta en nygammal favorit att fira in det nya året i. Tänk på att de flesta välsorterade vintagebutiker numera finns online – så det behöver varken vara svårt eller komplicerat att välja det alternativet.

3 vintagebutiker vi gillar

Magnolias Luksus 2ndHand

Har ett stort utbud av exklusiva märken med fokus på de danska trendsättarna.

Vestiaire Collective

Massor av designmärken, i alla prisklasser, och utmärkt service.

Sellpy

Fokus på mellanprisklass och ett gigantiskt utbud av redan älskade plagg och accessoarer.

Ljuv dröm från Magnolias Luksus 2ndHand
Tidlös klänning från Vestiaire Collective
Trendigt val från Sellpy

Köp nytt av gammalt

Att producera nya plagg av överblivna tygrester är ett alltmer populärt sätt att skapa nya kollektioner. Det krävs alltså ingen ny råvara utan man använder sig enbart av sådant som annars skulle gått till spillo. Ett märke vi verkligen gillar (och som gör supersnygga klänningar!) är danska Sky and the Moon. Kolla in deras design här.

Sky and the Moon

Kaer är ett onlinemagasin som vill uppmuntra till mer genomtänkta vardagsval. Att göra skillnad behöver inte vara svårt – tillsammans skapar vi förändring!