Climate Live mobiliserar med musiken

Climate Live arrangerar konserter för klimatet över hela världen – allt på initiativ av och under ledning av unga. 

First Aid Kit, Victor Leksell, Omar Rudberg, Lars Winnerbäck, Tjuvjakt, Melissa Horn, Daniel Adams-Ray och Silvana Iman är bara några av artisterna som uppträder i Kungsträdgården på lördag – att evenemanget drar stora och många headliners talar sitt tydliga språk. Klimatfrågan rör alla och Climate Lives form och forum är helt rätt.

Climate Live är en global rörelse med målet att förena och mobilisera människor i kampen för klimaträttvisa – med musiken som verktyg. De vill engagera den stora massan och nå en ny publik genom musik och få alla att förstå vilka utmaningar vi står inför. Rörelsen startades av unga aktivister i Storbritannien 2019, och idag finns Climate Live i mer än 40 länder –  från Argentina till Zimbawe.

“Jag startade Climate Live efter att ha blivit inspirerad av Brian May från Queen som i en intervju sa att vi behöver ett Live Aid för klimatkrisen. Jag tyckte att det var en briljant idé att engagera fler unga i klimatrörelsen, på vårt egna unika sätt, och började genast kontakta olika aktivister”, säger Frances Fox, grundare av Climate Live.

Lördagens konsert arrangeras av Climate Live Sweden tillsammans med Fridays For Future, den gröna och prisade festivalarrangören LiveGreen och hundratals volontärkrafter. Vill du vara med att stötta arbetet som Climate Live gör har den svenska organisationen ett Swishnummer som bör användas flitigt. Dessutom finns det riktigt snygg – och ekovänlig! – merch här!

Förutom halva Sveriges artistelit medverkar bland annat klimataktivisterna Mitzi Jonelle Tan, Greta Thunberg, Elleonora Ali Uddman, forskaren Alasdair Skelton, Sáminuorra – Svenska samernas riksungdomsförbund och Black Lives Matter Sweden.  Om du inte vara på plats i Kungsträdgården i Stockholm kan du följa evenemanget online både på Aftonbladet och på DN. 

Här kan du följa Climate Live Sweden på Instagram!

Kaer är ett onlinemagasin som vill uppmuntra till mer genomtänkta vardagsval. Att göra skillnad behöver inte vara svårt – tillsammans skapar vi förändring!