kaer-collective
Minimalist? Ja, visst! Rebecca inspirerar till ett enklare och mer avskalat liv. I dagens rusande tillvaro vill hon vara en envis, men ack så angenäm, bromskloss. Hos Rebecca bjuds det på tips på hur du blir en medveten shoppare, klädvård, själavård samt en och annan decluttering.  
Instanamn: @rebecca.beige

DIY nattduksbord/blompall

En gång i tiden ägde vi ett torp. Till torpet hörde en massa gamla fina saker, som vi liksom fick på köpet. Bland annat låg det en hög med åldrat finvirke. Som den här rejäla träskivan. När vi sålde tog vi med några brädor, med tanken att göra t ex ett bord av dem. Det gjorde vi och nedan är en spillbit.

I somras renoverade vi vårt sovrum och på grund av de superlåga snedtaken var vi tvungna att köpa en ny superlåg säng. En sån där japansk variant, ni vet. Eftersom att sängen var så pass låg ansåg jag att vi inte behövde något sängbord, men eftersom att min man är (sjukligt) rädd om vår nya heltäckningsmatta var jag tvungen att göra mig ett. Jag kunde förstås ha köpt, men marknaden för superlåga sängbord är inte stor. Så varför inte bygga ett eget av finvirket som blev över? Ja, varför inte.

Problemet med superlåga ben löste jag genom att borra fast tre värmeljushållare som jag hittade på IKEA för sisådär 20 kr styck. I aluminium, så de var hyfsat lätta att borra igenom. Nedan har ni en liten guide på hur jag gick tillväga. Om du också har gammalt finvirke över till exempel.

Många årsringar och dekorativa sprickor medföljer sånt här gammalt trä
Jag började med att mäta hur stort nattduksbordet skulle vara. Sen bara ritade jag en form som jag tyckte passade dels träet och dels i rummet. Sen var det tog jag fram sticksågen och sågade utefter markeringen. Om det inte blir perfekt gör det inget, det ska ändå slipas en jäkla massa sen.
Slipa var det ja. Jag använder en slipmaskin, då går det miljoner gånger snabbare. Först slipade jag med 100 korn på slippappret och sen med 180 korn, för att få den len och fin yta.
Jag älskar svarta detaljer i inredningen och vi hade en nästan hel burk med svart lackbets. Jag målade två lager och lät torka.
Att borra var relativt lätt. Trots att jag satte borren mitt i så gled den liksom lite åt sidan. Men det kvittar detsamma för funktionen. Och under tassarna är det ingen som ska titta.
Tyvärr fick jag ingen bild på när jag skruvade i värmeljushållartassarna på undersidan av bordet. Men bilden här ovan beskriver åtminstone lite? Skruv i hål, skruv i bord.
Nu är bordet DONE! Och ja, bordet kan absolut användas som blompall!
Och här skyddas nu vår fina matta från dödliga saker som handkräm och pennor.

Kaer är ett onlinemagasin som vill uppmuntra till mer genomtänkta vardagsval. Att göra skillnad behöver inte vara svårt – tillsammans skapar vi förändring!