Barnkläder som växer

Vad sägs om kläder som växer i takt med barnet? Visst låter det nästan för bra för att vara sant?! Men när mode och modern teknik slår sig samman verkar det mesta minsann vara möjligt!  

 

Alla med egna barn eller barn i närheten känner garanterat till i vilken otroligt snabb hastighet alla kläder blir för små… hela tiden. Vissa plagg ser ju i princip oanvända ut när de måste läggas undan eller skickas vidare. Det säger sig självt att det inte är optimalt ur ett hållbarhetsperspektiv och det var ungefär vad som fick Ryan Mario Yasin, grundare av det engelska textilföretaget Petit Pli, att börja fundera på en smartare och mer miljövänlig lösning.  

Resultatet blev ett helt nytt material format med hjälp av avancerad origamiteknik som gör att plaggen går att både dra ut och in för att enkelt låta dem följa med i barnens växtfart. De går alltså att göra både större, bredare och längre beroende på behov. Och sedan tillbaka igen för att börja om tillsammans med ett nytt barn. Smart va?  

Såklart är alla material valda med omtanke för miljön och återvunna petflaskor och Oeko-Tex märkta varianter är de mest frekvent använda.  

Foto: Petit Pli

Kaer är ett onlinemagasin som vill uppmuntra till mer genomtänkta vardagsval. Att göra skillnad behöver inte vara svårt – tillsammans skapar vi förändring!