kaer-collective
Minimalist? Ja, visst! Rebecca inspirerar till ett enklare och mer avskalat liv. I dagens rusande tillvaro vill hon vara en envis, men ack så angenäm, bromskloss. Hos Rebecca bjuds det på tips på hur du blir en medveten shoppare, klädvård, själavård samt en och annan decluttering.  
Instanamn: @rebecca.beige

En mellangrå kostym i gabardin

Snitt och siluetter förändras. Ibland ska jeansen sitta som ormskinn, ibland ska de vara vida som tält. En tröja ska vara croppad och sen oversized för att sen vara croppad OCH oversized. Ja ni fattar. Att kläder finns på second hand är det inget tvivel om. 

Den här kostymen köpte jag på Sellpy för 140 spänn. En jättefin kostym med bra material och fin sömnad. Men! Den var för stor och kavajen var för oboxig. Allt detta var jag beredd på, det var faktiskt pga just detta som jag köpte den. Ser ni hur kavajen går in precis vid midjan? Den skulle vara perfekt att croppa just där och bli en… croppad kavaj. Byxorna var lagom vida vid benslutet, jag gillar vida byxor. Detta var ett kriterium, resten kunde jag ordna.

Kavajen är croppad och fodret är fastnålat.

För att göra byxorna höga i midjan sprättade jag innersömmen och sydde in tyg från den avklippa kavajen. Ju mer tyg i grenen desto högre upp hamnar byxorna på midjan. 

Jag gjorde alltså paneler av det avklippta kavajtyget och sydde fast i varandra. De syns förvånansvärt lite på byxorna. Byxlinningen klippte jag av lagom mycket av och sen liksom veckade jag in det överflödiga tyget från byxan i byxlinningen, så de blev sånadär supertrendiga pleated pants. 

Det överflödiga byxtyget veckade jag in i byxlinningen och sydde fast.
Jag fick även sy in "rumpsömmen" lite då de stora även baktill.

Om det är mitt mest geniala eller galna remake vet jag inte, men att jag blev nöjd, det vet jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kaer är ett onlinemagasin som vill uppmuntra till mer genomtänkta vardagsval. Att göra skillnad behöver inte vara svårt – tillsammans skapar vi förändring!