Februarimaten att frossa i

Hej februari! Visst har vi väl äntligen våren i sikte? I säsongs-skafferiet råder det dock höstfeeling ännu ett tag till – med fokus på rotfrukter och kål. 

Jo men nu är vi rätt redo för vår – både i sinnet men också i säsongsätandet. Ute råder inte direkt strålande skördeförhållanden och de svenska råvaror som vi äter nu är alltså sådant som antingen skördats sent på hösten eller kan förvaras länge. Just nu kan vi med fördel frossa loss i kål i alla dess former, potatis, olika typer av rotfrukter så som jordärtskocka, palsternacka och morötter och olika sorters lök. Samt följande A-Ö-råvaror:

* Blodapelsin

* Brysselkål

* Clementin

* Grönkål

* Groddar & skott

* Kålrot

* Jordärtskockor

* Palsternacka

* Morötter

* Vindruvor

* Rotselleri

* Sharonfrukt

* Vinteräpplen 

På Säsongmat.nu finns det utförliga beskrivningar av alla råvaror i säsong och hur de kan tillagas och förvaras på bäst sätt!

Kaer är ett onlinemagasin som vill uppmuntra till mer genomtänkta vardagsval. Att göra skillnad behöver inte vara svårt – tillsammans skapar vi förändring!