Gör det själv!

Stormkök och evenemangsbiljetter i all ära, men vi röstar för att årets julklapp är någonting handarbetat, egenstickat eller hemmasytt. ÄVEN för oss med IG i syslöjd. Skaparlusten väcker du här!

My Maker Box – en cirkulär mini-ateljé

Sugen på att skapa någonting? Svårt att komma på vad? Ingen välfylld skaparateljé hemma? Då har vi garanterat grejen för dig. My Maker Box erbjuder superfina – och då snackar vi verkligen superfina! – boxar med material och DIY-manualer för dig med skaparlust. Snygga förkläden, fina väskor, smarta plånböcker, gulliga mjukdjur – här finns julklappar till hela tjocka och framför allt kräsna släkten, alla produkter är nämligen designade av professionella formgivare. Men här kommer det extra fina i den kreativa kråksången; allt material i boxarna är överskottsmaterial från industrin. Högkvalitativt överskott av textil, tapet, skinn och trä som annars hade gått till spillo får nytt liv i boxarna. Perfekt kombination av cirkularitet, kreativitet och smidighet, eller hur?

Här kan du läsa mer om My Maker Box!

Foto: My Maker Box

Färgfesten Embraknit

Om sticklustan inte vaknar efter ett besök hos Embraknit kommer den troligtvis aldrig att vakna – här är det lätt att tänka att man ska sticka regnbågskoftor på löpande band. Embraknit drivs av en norsk mor och dotter-duo som skapar stickmönster och plagg för stora och små med en tumregel; svart och strikt göra sig icke besvär. Här gäller färgsprakande kombos man blir lycklig av gjorda av mjuka garner som man vill bada i – allt presenterat på ett Instagramkonto man vill flytta in i. Mönsterna till plaggen säljs elektroniskt och enkelt via hemsidan och det blir inte sämre av att modellerna heter saker som Lolipop Sorbet, Milkshake, Jelly Bean och Fluff Rainbow. Stickcafé, någon?

Kolla in Embraknit här!

Foto: embrajulie

Broderier for beginners

Det må se ut som riktiga proffsbroderier, men faktum är att en nybörjare kan klara av många av ljuvliga broderierna från Kanadensiska Hook, Line & Tinker – det tackar vi för! Grundtanken är enkla grundstygn utan krusiduller i en begränsad färgpalett och mönstren är originalillustrationer av företagets skapare Laurie Dolhan. Du kan välja mellan tre svårighetsgrader från olika härliga teman – vad sägs om  ’Nautical’, ’Scandi’ och ’Woodland’?  – och du köper ditt mönster i smart, hållbart PDF-format. 

Här börjar din resa mot att bli proffsbroderare!

Foto: Hook, Line & Tinker

Kaer är ett onlinemagasin som vill uppmuntra till mer genomtänkta vardagsval. Att göra skillnad behöver inte vara svårt – tillsammans skapar vi förändring!