Gucci satsar på återvunna material

Guccis Off the Grid kollektion är ett led i modeföretagets avancerade strategi för att skapa bättre klimatförutsättningar och minska sin egen klimatpåverkan.

Nu är flera av de gigantiska modevaruhusen äntligen med när det gäller hållbarhet, människor och planeten. Gucci off the Grid är namnet på Guccis mer hållbara kollektion. Den är specialdesignad för alla trendsäkra lyxlirare som vill göra mer medvetna val. Det mer omtänksamt producerade utbudet består av väskor, skor, accessoarer och ett fåtal plagg. Allt tillverkat i antingen återvunna, ekologiska eller på annat sätt hållbart framtagna material. En stor del av de återvunna materialen är Econyl och kommer bland annat från att gamla fiskenät och plastprodukter som är uppfångade ur haven.

Off the Grid är ett steg i Guccis arbete för att vara med och förbättra samt skapa positiv förändring för både människor och planet och för att på så vis aktivt bidra till att säkra vår gemensamma framtid.Som en av frontmodellerna för kampanjen har de valt Jane Fonda – som vid 82-års ålder är både ursnygg och dessutom välkänd för att aktivt göra oss alla uppmärksamma på både klimatfrågor och mänskliga rättigheter.

Följ modehusets arbete och visioner för framtiden här!

Där kan du läsa mer om modemärkets engagemang för att minska miljöpåverkan och skapa bättre klimatförusättningar, samtidigt som de aktivt verkar för bättre villkor och standard för alla arbetare.

Ryggsäck i enbart återvunna material, ca 19 800 kr.
Sneakers av ekologisk bomull och återvunna material, ca 7 000 kr.
Mindre väska i återvunna material, ca 7 000 kr.

Kaer är ett onlinemagasin som vill uppmuntra till mer genomtänkta vardagsval. Att göra skillnad behöver inte vara svårt – tillsammans skapar vi förändring!