Hållbara bågar från norr

Vår + sol = solbrillorsäsong! Om du ska investera i ett par nya i år, missa inte att kolla in norrländska EOE Eyewear – supersnygga bågar som tillverkas med minsta möjliga avtryck.

EOE Eyewear har sitt säte i Norrland och det genomsyrar allt i produktionskedjan. Alla bågar produceras av naturmaterial i närmiljön; horn från renar  Lappland, björk från Umeå och snökvarts som handplockas i  omkring Kiruna och den grundläggande filosofin hos EOE är att göra minsta möjliga avtryck på jorden. Även design och bågarnas namn är hämtade från Norrland – eller vad sägs om norrskensgröna, midnattssol-ljusa och lingonröda nyanser av bågar med namn som Abisko, Burträsk, Ängsvide och Fjällspira? Här kan du kolla in dem alla.

Regrind – old made new

Förutom att tillverka snygga och klimatsmarta bågar har EOE tagit sitt hållbarhetsarbete ännu ett steg längre och utvecklat RegrindVarje år säljs tre miljarder glasögon världen över och de har i snitt en livstid på cirka tre år. Det säger sig självt att det ligger en hel gamla avdankade brillor och samlar damm hemma hos folk. EOE har tillsammans med forskare i Norrland tagit fram en världsunik process och produkt där man skapar ett nytt material av gamla bågar. Genom insamlingsstationer på en mängd platser runt om får EOE tillgång till tusentals bågar varje månad som i sin tur blir till helt spillrans nya och unika glasögon. Hela 98 procent av den gamla bågen återanvänds i EOEs Regrind-kollektion – kolla in den och läs mer om processen här!

Gamla bågar samlas in ...
... och smälts ner till ett nytt material ...
... som blir till nya och coola brillor!

Kaer är ett onlinemagasin som vill uppmuntra till mer genomtänkta vardagsval. Att göra skillnad behöver inte vara svårt – tillsammans skapar vi förändring!