Vi drog över Östersjön och hittade en mängd härliga och hållbara företag. Här är tre finska favoriter!

Sminkmärket HAVU (granbarr på finska) är allt man kan önska sig – riktigt kvalitativa läppstift och krämrouge – där naturen och kärleken och omsorgen för den finns med i varenda steg av produktionen. Produkterna är hundraprocentigt nedbrytbara, ytterhylsan är gjord av trä och innerhylsan av polylactid (PLA). Själva läppstiftet innehåller endast naturligt vax och oljor och ingen parfym eller konserveringsmedel. Färgämnena är sådana som ofta används i naturlig kosmetika (järnoxider, titanoxid och ultramariner), oljorna är Cosmos Approved (Läs mer här!) och sheasmöret är Soil Association-certifierat (Läs mer här!).

Här kan du kolla in HAVU.

Håll med om att bara man hör namnet Arctic Warriors så är man såld? Det här företaget säljer 100 procent naturligt pulver, shots och tillskott gjorda på arktiska örter och bär. Själva kallar de växtligheten i norr för ”kraftverk”, då de växer i den renaste luften i världen,  de suger i sig midnattssolen dygnet runt på sommaren och de klarar av hård vind och snö under vintern. 

Arctic Warriors förvandlar växtligheten till välsmakande och lättanvända produkter som kan bidra till en bättre hälsa. Eller vad sägs om grannbarrspulver för en rejäl boost av Vitamin C, rosenrot-shots som pick me up och kanske lingonpulver i gröten för extra glow?

Här kan du kolla in Arctic Warriors.

Det är ett relativt nystartat märke som har miljö och människa i fokus. Djusie arbetar efter filosofin att om det inte hör hemma i naturen hör det inte heller hemma på din hud. Det här är en tanke jag verkligen gillar. Deras produkter innehåller enbart naturliga ingredienser och är producerade med stort miljö- och människoansvar. De är även stora förespråkare för holistisk skönhet och menar att det är viktigt att både kropp, själ och hjärta mår bra. Därför går en del av deras omsättning till att stödja organisationer som arbetar för att främja en bättre mental hälsa. Bra, eller hur?

Här kan du kolla in Djusie!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kaer är ett onlinemagasin som vill uppmuntra till mer genomtänkta vardagsval. Att göra skillnad behöver inte vara svårt – tillsammans skapar vi förändring!