Hyr din GANNI-garderob

Visst, det är ingen nyhet att man kan hyra sina kläder – i modeindustrin har man pratat om det här i flera år och vi har sett många mer eller mindre lyckade satsningar. Trots supermycket bra initiativkraft och kreativa idéer har konsumenterna inte direkt omfamnat konceptet.

Men nu har danska modemärket Ganni bestämt sig för att verkligen ge det ett helhjärtat försök. Allt för att på sitt sätt hjälpa branschen att ta välbehövliga steg mot att bli klimatsmartare. Ganni Repeat heter projektet och där kan du hyra blandade plagg ur deras kollektioner. För att skapa extra efterfrågan har de nyligen gjort ett återvinningsprojekt med Levi’s. Där de designat både blusar, klänningar och jeans av återvunna produkter och material. Dessa plagg kommer enbart finnas för uthyrning här! 

Än så länger finns möjligheten att hyra enbart i Danmark, USA och England. Men blir det en tillräckligt stor succé och efterfrågan utökar de förhoppningsvis verksamheten.

”Share your love for denim and then pass it on”

– Ditte Reffstrup, Creative Director på Ganni om samarbetet med Levi’s.

Kaer är ett onlinemagasin som vill uppmuntra till mer genomtänkta vardagsval. Att göra skillnad behöver inte vara svårt – tillsammans skapar vi förändring!