kaer-collective
I Filippas färgglada feed hittar du en inspirerande  blandning av hållbara stil- och modetips. Hon har svart bälte i second hand-shopping och är proffs på att tänka medvetet kring mode och konsumtion. Hos Filippa är det helt fritt från pekpinnar men bered dig på en brinnande känga till modevärlden emellanåt.
Instanamn: @fairfashionistafilippa

I en värld där du kan vara vad som helst… var vad som helst då

Jag ska ärligt säga att det var en drös följare som lämnade min instagram när jag började skriva om politik för ett par månader sedan. 
Själv kan jag väl känna att det är ganska uppenbart åt vilket håll jag vrider, men visst. Det kan ju skava ändå såklart. 

Och för att vara riktigt tydlig så lutar jag mer åt vänster än åt höger. 

Och det är en sorglig politik dagens regering driver. Jag tycker verkligen det. Varje dag händer ju något nytt också, så det gäller att hänga med (eller inte kanske, det kan ju räcka att få en rejäl sammanfattning i slutet av året???).

Några saker som känns som uppenbara skämt, är t.ex att det ska bli dyrare att laga kläder. Hur, ursäkta språket, DUMMA I HUVET är de? 

När vi tittar lite längre än näsan räcker, alltså utanför Sverige, ser vi hur illa klädindustrin är. Det är faktiskt inte många klick ifrån att ganska snabbt bli bra upplyst.

En sak som jag själv verkligen kämpat för att inspirera människor till, är att laga det vi redan har. Använda det vi har, och laga när det går sönder. Eller ändra – sy in, upp, ut, ner.

Och så tänker M/KD/L/SD att det är en bra idé att göra detta – som redan är rätt kärvt för många – att det ska bli ännu svårare? Dyrare?

Jag som lärare är noga med att, om en klagar på en regel eller liknande, kom med egna nya, bättre förslag. Men här känner jag mest att jag bara vill lägga huvet under kudden, skrika mig blå och eventuellt slå något. 

Det är så idiotiskt och bakåtsträvande att jag liksom inte får fram något konstruktivt.

Jag önskar att de som redan kan laga och lappa, tänker fortsätta lära ut. Att de som jobbar med slöjd lär ut sådant, så att framtidens kids kan det utan och innan. 

Och jag hoppas innerligt den nya regeringen får lite klokare tilltal. Snarast.

Kaer är ett onlinemagasin som vill uppmuntra till mer genomtänkta vardagsval. Att göra skillnad behöver inte vara svårt – tillsammans skapar vi förändring!