Jul utan julgran

Måste man ha julgran när det är jul? Självklart inte! Vi har samlat kreativa alternativ för dig som är sugen på att testa granlöst i år!

Julgranens vara eller icke vara diskuteras alltid flitigt i dessa tider. Det som står mest klart är att inget av valen egentligen är någon riktig vinnare – om vi tänker på klimatet alltså. Plastgranen står för en hel del kemikalieutsläpp i både produktion och transport medan den traditionella granen ju faktiskt servar oss allra bäst om den får lov att stå kvar i marken. Kanske är detta det året du testar granlöst? Det finns massor av inspiration att hitta på nätet och vi har samlat några av våra favorittips här.

Alla bilder från Pinterest

Tips!

Vill du ändå ha gran är det allra bäst att välja en KRAV-märkt variant. Då har du i alla fall gjort ett val där både artificiell gödsel och bekämpningsmedel inte fått lov att användas. Och självklart ska du fråga vart den odlats – ju närmare desto bättre.

Kaer är ett onlinemagasin som vill uppmuntra till mer genomtänkta vardagsval. Att göra skillnad behöver inte vara svårt – tillsammans skapar vi förändring!