Här bjuder Sarah, Kaers chefredaktör, på både naturpepp och havsdepp varvat med skönhetstips och en upplevelse utöver det vanliga. I vanlig ordning blandas högt och lågt när hon delar med sig av sina tankar!

Självklart handlar en stor del av min tankeverksamhet om allt som pågår i världen. Och in i mellan slås jag över hur bra vi människor faktiskt också kan vara. När det är kris då mobiliserar vi. Vi lämnar våra inrutade liv och korsar många gränser för att hjälpa människor vi inte ens känner. För vi känner så starkt i kropp och hjärta att det är rätt sak att göra.

Det ger mig hopp – för stunden men också för framtiden.

 

Ute på tur – aldrig sur

Har man barn kan detta vara en sanning med modifikation och ja – ska jag vara helt ärlig – kan det väl vara en sanning med modifikation även för vuxna. Men för det allra mesta är det väl ändå så att ute på tur är man sällan sur. Naturen har en magisk förmåga att lugna det mesta, eller hur? Och äntligen har vi årstiden som gör det enklare att vara ute oftare och längre här. Själv glömmer jag alltid hur sugen jag blir på att kasta mig ut så fort jag får chansen. Oavsett om det är för längre tid eller bara mindre promenader längtar både kropp och själ efter att vara ute mer. Är du likadan och vill spendera så mycket tid utomhus som möjligt? Då vill jag passa på att tipsa om ett instagramkonto @turjenter.no Här hittar du massvis med inspirerande bilder på tjejer som också älskar utelivet!

Visst blir man ganska sugen?! Följ Turjenter.no på instagram för härlig inspiration.

Rädda haven

I förra veckan skrev jag om den ideella organisationen Sea Shepherd – ni vet de som kämpar för havens (och havsdjurens) överlevnad. Deras grundläggande mission är att värna om den marina miljön och havens ekosystem och de gör de genom allt från att rädda djur och hav från övergivna drivnät till att stoppa illegala fiskeflottor och upptäcka miljöförstöring. När jag läste om dem hittade jag två siffror som jag sedan dess inte kunnat släppa. Den första är att tjuvfisket (som inte bara är oändligt dåligt för haven och fiskarna utan även drar med sig slaveri och urusla arbetsvillkor för utsatta människor) står för någonstans mellan 11 och 26 miljoner ton fisk varje år. Alltså MILJONER TON. Illegalt fiske på urusla villkor för människor och miljö. Hur kan detta få lov att fortsätta? Den andra siffran jag inte kunnat släppa är att det årligen hamnar cirka 12 till 15 miljoner ton plast i våra hav. Igen MILJONER och TON. Det här är (ytterligare) bevis på att vi måste förändra vår livsstil och våra vanor. Och vi måste påverka på högre nivå för det här måste lösas. Utan havet är vi inget.

Ny beauty-bestie

Jag tänker på roliga saker också – och jag vill (igen – vi har tipsat om dem här på Kaer innan) slå ett slag för finska skönhetsmärket Djusie. Det är ett relativt nystartat märke som har miljö och människa i fokus. Det är grundat av Katja Kokko som har gedigen erfarenhet inom skönhet och hållbarhet. Djusie arbetar efter filosofin att om det inte hör hemma i naturen hör det inte heller hemma på din hud. Det här är en tanke jag verkligen gillar. Deras produkter innehåller enbart naturliga ingredienser och är producerade med stort miljö- och människoansvar. De är även stora förespråkare för holistisk skönhet och menar att det är viktigt att både kropp, själ och hjärta mår bra. Därför går en del av deras omsättning till att stödja organisationer som arbetar för att främja en bättre mental hälsa. Bra, eller hur?! Kan varmt rekommendera deras produkter och du kan kolla in mer om dem här.

Plastfritt på vitaminfronten

Jag tillhör dem som gärna boostar kropp och system med extra vitaminer och kosttillskott. Jag försöker att alltid välja märken som jag vet har ett holistiskt tänk och där alla ingredienser är naturliga. Det är viktigt för mig. Men de flesta kommer i plastburkar och det är svårt att få fram om dessa är tillverkade av återvunnen plast eller inte. Jag vet att det här är lite nördigt men det är saker jag lätt kan snöa in på. Därför blev jag glad när jag kom över det svenska märket Wissla of Sweden – de är nämligen helt plastfria! 

Släpp loss din inre eld

Det låter inte så dumt, eller hur? Ni vet ju att jag funderar (och experimenterar) en hel del kring det här med mänsklig hållbarhet och hur vi kan bli och leva mer autentiskt. I veckan som gick testade jag KAP som passar bra in på just det temat. KAP är en förkortning för Kundalini Awakening Process vilket enkelt förklarat går ut på att väcka den energi som stagnerat inom dig. Energin som kallas kundalini representerar sedan urminnes tider din inre eld och den oändliga kreativa kraften – kort och gott den ultimata livskraften inom dig. Visst låter det spännande? Och ja, lite flummigt också. Poängen är att rensa bort spärrar och blockeringar för att låta din inre glöd ta plats.

Det här var helt nytt för mig. Jag tillhör dem som visserligen älskar att testa nya grejer men är också född skeptisk så det tar ofta en stund för mig att övertygas. Men vad som hände här krävdes inte mycket övertalning. Det känns verkligen som att kroppen och sinnet öppnade upp mer och snabbare än med hjälp av något jag testat tidigare. Tillsammans med hög och rytmisk musik hjälpte KAP-instruktörerna Julia Bergh och Rebecca Brage mig och hela gruppen att väcka den inre energin. Här pratar vi skakningar, gapskratt, tårar och okontrollerbara rörelser – jag har ingen aning om hur detta gick till men känslan efter var som att ha varit på ett raveparty för själen. Fantastiskt härlig och jag kan innerligt rekommendera upplevelsen till alla!  Kolla in Julia och Rebecca om du vill veta mer!

Kolla in!

Vi har samarbetat med salong Topp till Tå i Helsingborg och jag vill passa på att tipsa om att du just nu kan får rabatt på Klintaljus via dem. De är producerade av vegetabliskt och ekologiskt sojavax. Jag slår ett extra slag för min personliga favorit – Mousserande & Vanilj –den doftar ljuvligt och är urskön att använda som massageolja på torra händer och armbågar. Kolla in erbjudandet här!

Kaer är ett onlinemagasin som vill uppmuntra till mer genomtänkta vardagsval. Att göra skillnad behöver inte vara svårt – tillsammans skapar vi förändring!