Kaer testar: Massageljus

I samarbete med salong Topp till Tå // Har du hört talas om, eller kanske till och med testat, en av skönhetsvärldens mest behagliga snackisar just nu? Här pratar vi doftljusmassage med experterna!

Kaer har testat fuktighetsgivande och mjukgörande – och givetvis otroligt skön – massage baserad bland annat på olja från doftljus ur svenska Klintas massageljusserie. Doft och effekt från ljusen blandades med näringsrik olja från c/o Gerd för bästa effekt. Att det var riktigt skönt och gjorde under för både huden och humöret kan vi gå i god för men varför är det egentligen så bra? Vi passade på att fråga hudterapeut Sandra Wickman på salong Topp till Tå om fördelarna med en värmande oljemassage.

Det låter ju ganska speciellt att massera kroppen med hjälp av stearin – berätta lite mer om detta?

Först och främst – Klintas massageljus består av cirka 95 procent vegetabiliska oljor. Resterande fem procent är doftolja eller eterisk olja. Så de innehåller faktiskt inget stearin alls.

Hur funkar det då och varför är det så bra?

Man låter massageljuset brinna tills det bildas som ett flytande ”lock” av olja. Sedan doppar man antingen fingret i eller häller det direkt på kroppen. Du behöver inte oroa dig för att oljan ska bli för varm den blir aldrig över 55 grader. Fördelen med att använda oljan från just Klintas ljus är att det är en produkt som är helt fri från kemikalier och andra tillsatser. Dessutom gör de underverk för torr hud och den varma känslan skapar ett avslappnat välbehag i hela kroppen. Klintas ljus är ekologiska och framställda med hänsyn till miljö- och natur under hela processen – därför är de ett extra bra val.

 

Om jag redan har ett Klintaljus – kan jag då göra detta hemma? 
Ja, det går jättebra. Jag använder mina ljus ofta. Superskönt att massera torra händer och till exempel armbågar med!

3 x fördelar med spamassage 

Avkoppling. En spamassage är mjuk och behaglig och bjuder på behaglig avkoppling under hela behandlingen.
Återhämtning. När kroppen slappnar av får den möjlighet att återhämta sig och samla ny kraft och energi.
Avstressande. Massage minskar produktion av stresshormoner som kortisol och noradrenalin och ökar i stället halterna av må-bra hormoner som dopamin, serotonin och oxytocin.

Tips!

Vi har testat några olika dofter ur Klintas massageljusserie och föll pladask för den varma och söta doften ”Mousserande & vanilj”. Den kan vi varmt rekommendera om du är sugen på att testa!

Erbjudande från salong

Salong Topp till Tå erbjuder dig som Kaer-läsare 20% rabatt på ett köp av produkter från Klinta. Väljer du att köpa två stora ljus får du istället ett valfritt mindre på köpet!

Här hittar du alla uppgifter du behöver www.topptillta.com

Erbjudandena är giltiga till och med 4e April 2022 och kan inte kombineras med varandra eller andra erbjudanden.

Kaer är ett onlinemagasin som vill uppmuntra till mer genomtänkta vardagsval. Att göra skillnad behöver inte vara svårt – tillsammans skapar vi förändring!