Kaffe som hudvård

När det kommer till naturliga hudvårdsprodukter finns det många olika och spännande ingredienser att titta extra på. Visste du till exempel att kaffe funkar som en utmärkt kroppsskrubb?

Återanvändning eller snarare upcycling av kaffesump är basen i malmöföretaget, Go Cirkulärs, sköna och effektiva kroppsskrubbar. Skrubbarna skapas av överblivet kaffe som de själva hämtar in från samarbetspartners inom restaurang-, industri- och hotellbranschen. Deras affärsmodell går ut på att vara så cirkulära som möjligt. Det innebär bland annat att de är med och minskar på matsvinnet, alla förpackningar som används går at återvinna och är producerade av återvunna material, produktens utsläpp från start är väl uträknat och klimatkompenserat och de undviker helt kemikalier och syntetiska ämnen som kan vara skadliga för både människor och miljö.

Kroppsskrubb, 185 kr.

Vad är upcycling?

Det är en uppgradering av det engelska ordet recycle och enkelt förklarat handlar det om att vid recycling bryts avfallet ner för att man ska kunna skapa något nytt men vid gäller upcycling skapas något direkt från den befintliga restprodukten. Ofta innebär det en mer kreativ form av återvinning där materialet eller produkten som används har ett ökat värde. Det är också viktigt att ta med att vid upcyling får inte kvaliteten på materialet bli sämre eller skapa föroreningar under framställningen.

Kaer är ett onlinemagasin som vill uppmuntra till mer genomtänkta vardagsval. Att göra skillnad behöver inte vara svårt – tillsammans skapar vi förändring!