kaer-collective
Minimalist? Ja, visst! Rebecca inspirerar till ett enklare och mer avskalat liv. I dagens rusande tillvaro vill hon vara en envis, men ack så angenäm, bromskloss. Hos Rebecca bjuds det på tips på hur du blir en medveten shoppare, klädvård, själavård samt en och annan decluttering.  
Instanamn: @rebecca.beige

Kläddagbok, fantasi-jaget och the inconvenient truth

Jag har börjat att föra kläddagbok. Varje dag under en månad ska jag skriva exakt vilka plagg jag har på mig. Detta är för att identifiera vad jag faktiskt använder. Men varför ska jag lägga tid på detta då? Jo:

  • Jag vill sluta köpa sånt som jag inte använder. Att shoppa tar tid och energi. Research, scrollande, köpet, hämta ut paket, tvätta plagget eller åtminstone fräscha upp det, steama och till sist ta utrymme i garderoben. Ett snabb notering i dagboken är en fraktion av tiden jag använder till att shoppa.
  • Jag vill inte äga mer än nödvändigt. Att äga saker tar tid och energi. Både medvetet och undermedvetet. Kläder behöver tas om hand, förvaras, tvättas, rensas, säljas eller skänkas. Puh! Jag vill att mina kläder ska komma till nytta, om inte hos mig så förhoppningsvis hos någon annan.
  • Jag vill slopa fantasi-jaget. Fantasi-vad? Jo, den du önskar att du var. En slags yttre persona, så som du vill att andra ska se dig. Kanske ser du framför dig en kändis eller en stilsäker kollega? Den vars stil som är exakt i din smak. Så du köper en oversized kavaj och exakt den modellen av New Balance och det… blir liggandes. Bara för att en stil tilltalar mig, behöver jag inte efterlikna den. Passar stilen in i mitt liv? Är den smickrande på mig? Min kläddagbok kommer att ha det obekväma svaret.

Givetvis kommer jag att behöva ta hänsyn till årstider. Den senaste månadens outfits säger inte hela sanningen, så de allra varmaste plaggen låter jag ligga för nu. Till vintern för jag kläddagbok igen och gör en ny utrensning. Jag vill att min garderob ska innehålla enbart kläder som jag trivs i. Kläder som är lätta att matcha med varandra och som används flitigt. Jag vill ha en… do I dare to say it… kapselgarderob.

Kaer är ett onlinemagasin som vill uppmuntra till mer genomtänkta vardagsval. Att göra skillnad behöver inte vara svårt – tillsammans skapar vi förändring!