Länge leve underlivet!

Visst borde det vara en självklar del av vår vardagliga badrumsrutin att också ta hand om våra intima delar. Men är det verkligen så? Eller har vi i själva verket ganska dålig koll på underlivet?

Alltså egentligen – hur ofta tänker du på din intimhygien? Vi vet ju att alla typer av tvål torkar ut de känsliga slemhinnorna i underlivet och att vatten ska vara fullt tillräckligt som rengöring. Men enligt läkare och gynekologer slarvar många av oss ändå med just rengöring vilket skapar obalans och en uppsjö av olika problem.

Forskning visar att många kvinnor lider av intima hälsoproblem och att många faktiskt aldrig vågar prata om det. Läkare och specialister menar att en stor del av dessa problem skulle gå att undvika om vi bara vårdade våra känsliga delar bättre. Det är framförallt de yttre delarna av slidan, vulvan, som behöver daglig rengöring. Här kan det fastna alla typer av bakterier som förstör för underlivshälsan i stort. De allra flesta gånger är ljummet vatten tillräckligt men ibland kan det vara skönt att rengöra mer ordentligt. Här kommer de helt naturliga – och till största del ekologiska – oljorna från svenska Lip Intimate Care in. Dessa kan du använda i duschen och skölja av eller enkelt applicera direkt på den känsliga huden och låta sitta kvar. Oljorna återfuktar och lugnar och passar perfekt för att förebygga irritationer efter hårborttagning i de intima regionerna. Absolut värt att kolla in om du vill ge snippan lite extra omtanke!

Intimolja ca 250 kr/st

Kaer är ett onlinemagasin som vill uppmuntra till mer genomtänkta vardagsval. Att göra skillnad behöver inte vara svårt – tillsammans skapar vi förändring!