Långsamt mode på nytt sätt

Kan man skapa mode on-demand och bara ha öppet i butiken en gång i veckan? När det kommer till nya varianter av hållbar modekonsumtion verkar allt just nu vara möjligt!

Många i modebranschen kämpar kreativt och envetet för att hjälpa oss konsumenter att skapa nya vanor och på så vis – förhoppningsvis – få oss allt längre ifrån den hetsiga snabbmodekulturen. Ett nytt grepp står franska Maison Cléo för. Här skapar de handgjorda plagg enbart på beställning. Allt material är återanvänt och kommer från restlager från stora franska modehus, designers och fabriker. Företaget är ett mor- och dottersamarbete är mamma Cleo står för sömnadskunskaperna och dottern Marie har lång erfarenhet från modebranschen där hon bland annat jobbat med och vintagejätten Vestiaire Collective.

Maison Cléo släpper inga färdiga kollektioner utan skapar plagg efter säsong, önskemål och utifrån de tyger de kommer över. De har inga lager som ständigt ska fyllas på utan öppnar sin e-shop, www.maisoncleo.com, en gång i veckan för att ta upp beställningar. Här används alltså inga resurser i onödan, noll plagg riskerar att oanvända gå till spillo och som kund kan du lämna in dina egna mått för att vara helt säker på att ditt önskade plagg sitter som en smäck. Inte så dumt, eller hur?!

 

Följ dem på instagram för kul modekoll – @maisoncleo!

Kaer är ett onlinemagasin som vill uppmuntra till mer genomtänkta vardagsval. Att göra skillnad behöver inte vara svårt – tillsammans skapar vi förändring!