Made in Sweden

Kan man producera modeplagg till 100% i Sverige? Med miljöansvar i fokus – i alla led? A New Sweden visar inte bara att det visst går – utan att det dessutom kan bli riktigt snyggt!

A New Sweden går i framkant när det gäller att visa att det minsann går utmärkt att skapa både snygga och användbara plagg av svenska råvaror, producerade helt och hållet i Sverige. Det innebär alltså att inga onödiga transporter tillkommer och att det är betydligt enklare att hålla kontroll och ta ansvar genom hela leverantörskedjan. För när det kommer till A New Sweden är ansvaret för miljö och planet det allra viktigaste. De vill visa att det går att skapa moderiktiga plagg utan miljöslitage – och det lyckas de riktigt bra med.

Märket startades av Lisa Bergstrand och Anthony Lui 2017 och målet är att skapa smarta (och snygga!) plagg med hög funktionsduglighet – med så minimalt miljöslitage som möjligt. De använder sig uteslutande av ull från svenska gårdar. Ullen är så kallad restull eller spillull som annars aldrig skulle kommit till användning. Alla gårdar är lokala producenter där miljöansvar och omtänksam djurhållning är det allra viktigaste.

 

De färdiga plaggen är 100% återvinningsbara och eftersom de inte innehåller några kemikalier och inga plaster så går de till och med att kompostera. En vinst för både känslig hud och natur med andra ord.  

 

A New Sweden erbjuder också en reparationsservice där de på ett så omsorgsfullt sätt som möjligt lagar ditt plagg om det skulle vara så att det slitits sönder av användning. Allt för att det ska hålla under så lång tid det bara går. Här lämnas alltså inget åt slumpen! Vill du läsa mer om dem ska du kolla här.

Tröja i 100% svensk ull, 3 450 kr.
Ulljacka som står emot både vind och regn, 8 290 kr.

Kaer är ett onlinemagasin som vill uppmuntra till mer genomtänkta vardagsval. Att göra skillnad behöver inte vara svårt – tillsammans skapar vi förändring!