Makeup utan onödiga tillsatser

Det är inte helt lätt att hålla koll på vad alla makeup- och skönhetsprodukter faktiskt innehåller. Därför är det en bra idé att hitta ett par olika märken du sympatiserar med – och enbart välja produkter från dem. Här är några Kaerfavoriter när det kommer till naturliga makeupmärken med ett hållbart tänk.  

För att faktiskt förstå alla ämnen våra dagliga makeupprodukter innehåller känns det ibland som att man måste vara kemist för att lyckas få en tydlig bild av läget. Därför är det alltid en lättnad när man hittar pålitliga märken man delar samma vision med – både när det kommer till innehåll och hur produkterna framställs. Vi gillar naturligt innehåll där hållbarhet står högt på dagordningen både när det gäller ingredienser, framställning, återvinning och resursanvändning. För dig som inte hittat dina favoriter eller helt enkelt är på jakt efter en uppdatering bjuder vi på tre makeupmärken vi vet håller hög standard – och som alla hållit på med detta länge.

Inika Organic

Ett australiensiskt makeup- och skönhetsmärke med lång och gedigen erfarenhet – de har satsat på naturliga produkter sedan 2006. Deras produkter är alltid gjorda av 100% naturliga ingredienser och de kallar sig själva för ett märke som är ”more than clean”. Alla produkter innehåller en stor del ekologiska ingredienser och de är certifierade som både ekologiska, naturliga, veganska och helt utan djurtester. Inika Organic var pionjärer inom området och har inspirerat många märken som kommit senare.

Alima Pure

Ett amerikanskt makeup- och skönhetsmärke som startades redan 2004. Det grundades av Kate O’Brien som själv letade efter giftfria och naturliga makeupprodukter men utan att hitta vad hon sökte – då såg utbudet av naturliga skäl helt annorlunda ut än idag. Företaget har sedan start vuxit och blivit alltmer miljömedvetet. Sedan 2008 är de 100% koldioxidneutrala – då de klimatkompenserar alla utsläpp i alla led, de är B Corporation certifierade vilket innebär att de har fokus på att jorden och dess invånare ska behandlas på bästa möjliga sätt, de använder sig enbart av förnybar energi och jobbar med att minska förpackningsslöseriet genom att använda olika refilllösningar. Produkterna innehåller enbart naturliga ingredienser, inga syntetiska material och är aldrig testade på djur.

Mádara

Startades 2006 i Lettland med fokus på örter och växter från de nordligare länderna. Här är allt innehåll naturligt och produkterna är certifierade enligt Ecocert. Mádara har ett övergripande tänk kring miljön och människan i allt de gör – och de är noga med att poängtera att alla uttag ur naturen görs på ett ytterst ansvarsfullt sätt. Allt för att värna om vår miljö. Mádaras filosofi är att vi vi enbart ska tillföra naturliga råvaror av högsta kvalitet till vår hud för att vi på bästa sätt ska låta den naturliga skönheten komma fram.

Kaer är ett onlinemagasin som vill uppmuntra till mer genomtänkta vardagsval. Att göra skillnad behöver inte vara svårt – tillsammans skapar vi förändring!