Minska skräpet med Unwrapped

Det är ingen hemlis att vi älskar företag som gör det enkelt för oss att leva mer hållbart. Nu har vi fått ännu en favorit – nämligen förpackningsfria onlinebutiken Unwrapped.

Att hitta annat än smågodis och frukt och grönt i lösvikt är ingen vanlig syn här i norr – trots att vi vi fullkomligt drunkar i plast och förpackningar i takt med att sopberget växer och medeltemperaturen stiger. Därför blir vi extra glada av att ha hittat Unwrapped – Sveriges första cirkulära matbutik. Hos Unwrapped hittar du uteslutande ekoprodukter och principen är väldigt enkel; alla produkter säljs i återanvändningbara förpackningar som du skickar tillbaka till butiken efter köp.

Kryddor, spagetti, choklad, granola, vitaminer, shampoo …Välj bland över 100 produkter i butikens noga utvalda sortiment. I kassan väljer du att låna förpackningar av Unwrapped. När du lånar förpackningar läggs det på en pantavgift på 10 kr per förpackning i kassan. Pantavgiften får du tillbaka som en rabatt när du lämnar tillbaka förpackningarna. 

När du fått dina produkter häller du helt enkelt över innehållet i dina egna behållare och skickar tillbaka förpackningarna. Bor du i ett område där Airmee levererar kan du dessutom boka kostnadsfri upphämtning. Därefter får du din rabattkod och du kan enkelt handla igen och igen och igen! 

Och! Förutom att du handlar hållbart och minskar skräpet kan du äääntligen organisera ditt skafferi så där tillfredsställande TikTok-snyggt med matchande glasburkar, antika burkar och Dynamo-etiketter … 

Här kan du börja handla förpackningsfritt!

Foto: Unwrapped

Kaer är ett onlinemagasin som vill uppmuntra till mer genomtänkta vardagsval. Att göra skillnad behöver inte vara svårt – tillsammans skapar vi förändring!