Närproducerad hårvård

Visste du att det går att hitta riktigt bra naturlig och ekologisk hårvård som dessutom är svenskproducerad? Det finns flera lokala varumärken att hålla ögonen på – här är några vi gillar.

Naturlig hårvård innebär att produkterna innehåller få eller oftast inga syntetiska ingredienser. Många gånger innebär det också att de naturliga ingredienser som använts är ekologiska. Vilket är en klar fördel för både människor och miljö.

Naturliga produkter är ofta ett bra val för dig som är extra känslig och kan reagera på starka ämnen. Är de naturliga valen dessutom lokalproducerade är det enkelt för varumärkena att ha genomgående kontroll över produktionen och utsläppen från transporter minskas avsevärt. Ett bra val alltså.

Bruns Products

Bruns drivs av två frisörer som startade märket för att de själva ville ha renare produkter men utan att ge avkall på alla positiva effekter de traditionella hårvårdsprodukterna faktiskt ger. Här finns inga giftiga kemikalier inom sikte och med två undantag är alla produkter dessutom veganska och ingredienser som använts är alla gånger det är möjligt ekologiska. Här hittar du allt från schampon och balsam till vårdande val och stylingprodukter. Produktion och design av produkter sker i Lund.

Kaliflower Organics

Här är alla produkter skapade av naturliga och ekologiska ingredienser. Allt är veganskt och tillverkas på den egna verkstaden i Värmland. Här producerar de allt från hårvård till kroppsvård för både män och kvinnor. Målet med Kaliflowers Organics är att erbjuda kunder enkla, rena och effektiva produkter helt fria från onödiga tillsatser – precis vad grundarna själva letade efter innan de bestämde sig för att börja tillverka vad de själva saknade.

Under your Skin

Märket startades av mor- och dotterduon som drivs av övertygelsen att det är precis lika viktigt att fundera över vad vi använder utanpå kroppen som vad vi stoppar i den. Ur dessa tankar föddes Under your Skin som tillverkar både hudvård, kroppsvård och hårvård enbart av naturliga ingredienser. De vill visa att det går att tillverka högkvalitativa produkter utan att använda onödiga eller tveksamma kemikalier. All produktion sker i norra Sverige.

Kaer är ett onlinemagasin som vill uppmuntra till mer genomtänkta vardagsval. Att göra skillnad behöver inte vara svårt – tillsammans skapar vi förändring!