Net-à-Porter lanserar vintageshop

Det blir allt vanligare att butiker och designers satsar på egna second handlösningar. Senast i raden är Net-à-Porter som längre fram i höst kommer erbjuda nya och gamla kunder möjlighet att både sälja och köpa andrahandsprodukter på en egen plattform.

Nu ska det vara mer lyx åt folket. När Net-à-Porter lanserar sin secondhand plattform tillsammans med Reflaunt blir lyxvaror liiite mer tillgängliga för oss alla. Här kommer de att erbjuda kunder att sälja tillbaka eller sälja vidare varor de inte längre använder. Det gäller allt från kläder till smycken, handväskor, skor och accessoarer.

De följer helt enkelt trenden vi just nu ser i modevärlden där man tidigare shoppat nytt på ett ställe och sedan sålt vidare på ett annat ställe. Nu är det i stället allt fler designers och butiker som själva vill erbjuda kunderna en möjlighet att både sälja och köpa plagg som någon annan redan älskat och lämnat vidare. Och visst är det en utmärkt lösning för att förlänga en varas livscykel – förhoppningsvis i flera led när det gäller den här typen av lyxvaror.

Det är spännande och viktigt att allt fler inom framför allt modevärlden får upp ögonen för second handvaror men man ska dock ska vara uppmärksam på att undersökningar visar att när vi shoppar vintage tenderar vi att shoppa mer än vi annars skulle gjort. Det är inte lösningen på vår överkonsumtion utan vi måste också se över våra val och shoppingvanor. Men självklart är redan använda plagg och accessoarer ett bättre val än nyproduktion!

Bild: Net-à-Porter

Kaer är ett onlinemagasin som vill uppmuntra till mer genomtänkta vardagsval. Att göra skillnad behöver inte vara svårt – tillsammans skapar vi förändring!