Nimble Patch ger barnjeans nytt liv

Föräldrar – se hit! Smarta Nimble Patch ger dig inte bara lösningen på ett kostsamt klädproblem – de gör det dessutom på ett ypperligt hållbart sätt.

Säg de barnjeans som INTE slutar med trasiga knän? De är få, det kan nog alla enas om. Lägg till barn som växer en en klädstorlek som över en natt och eftersom så många barnjeans slutar just med håliga knän så blir second hand-utbutet mindre… ja, ni fattar, barnjeans är inte direkt ett hållbart plagg, varken i kvalitet eller med tanke på planeten. Och som ni säkert vet vid det här laget är våra jeans en riktig miljöbov – produktionen av ett par nyproducerade jeans står för lika mycket koldioxidutsläpp som hantering och försäljning av 197 par secondhand jeans. 

Men sedan förra året finns en fantastisk lösning på alla ovanstående problem. Nimble Patch tar tillvara trasiga barnjeans som inte går att sälja second hand och ger dem ett nytt och långt liv. Genom förstärkningsmaterial på knän och benslut med nedläggningsfunktion kan jeansen slitas med hälsan och dessutom förlängas och växa med barnet. Jeansen får längre livslängd och kan bäras av fler och slutprodukten blir dessutom en unik bralla som håller länge – både kvalitetsmässigt och ur ett hållbarhetsperspektiv. 

– Nimble Patch vill inte bara att våra jeans ska leva länge, utan även att alla jeans som redan producerats ute i världen ska få ett extra liv, säger en av företagets grundare, Maria Borbos.

De förstärkningstyger som Nimble Patch använder är spillmaterial som blir över vid annan produktion och själva sömnadsarbetetgörs av den socialt arbetsintegrerande verksamheten Yalla Mellerud. Målet är att få in kvinnor som står utanför arbetsmarknaden i arbetsträning för att sedan anställa dem – ett fint och hållbart tänk även där. 

Nimble Patch säljer jeans från de flesta stora kedjorna och jeansutbutet är stort – du hittar alla modeller och storlekar du kan tänka dig. Det finns även en second hand-sektion för denimbarnplagg och inom kort kommer företaget att lansera en lagningstjänst dit du kan skicka in dina trasiga jeans – både vuxen- och barnstorlekar. Kort och gott – allt vi behöver för en hållbar denimgarderob.

Kolla in Nimble Patch här!

Kaer är ett onlinemagasin som vill uppmuntra till mer genomtänkta vardagsval. Att göra skillnad behöver inte vara svårt – tillsammans skapar vi förändring!