Organic Makers – DIY för hud & hår

Från sminkväskan till badrumsskåpet! Om du vill att naturligt, ekologiskt, hållbart och rättvist ska ingå i din morgonrutin så ska du definitivt kolla hit.

Kaffesump som skrubb, avokado till ansiktet och äggula till håret … Härligt förvisso men visst vore det ännu härligare att på riktigt kunna blanda ihop sin alldeles egna och – i dubbel bemärkelse – hållbara hudvård? Organic Makers låter oss göra precis just det, på smidigast möjliga sätt dessutom. Konceptet är enkelt: Hitta ett recept, klicka hem råvarorna, mixa ihop, förpacka väl och på bara några minuter har du skapat din egen rakt igenom naturliga kräm/schampo/skäggolja/tvål …

Organic Makers startades av Daniel Carlsson och Josefin Kvist för snart 10 år sedan. Som så många andra briljanta affärsidéer skapades Organic Makers då Daniel och Josefin inte kunde hitta vad de själva sökte; en hudvårdsbutik med enbart verifierat hållbara, naturliga och ekologiska råvaror och ingredienser. Lägg även tillen kunskapsbank för alla som vill minska på användningen av onödiga kemikalier och vara både nyttiga och kreativa på samma gång

Foto: Organic Makers

För det fina med Organic Makers är att du hittar allt på en och samma plats – ingredienser, inspiration, kunskap, fakta, färdiga produkter och inte minst recept. På den gedigna receptbloggen finns hundratals recept som täcker in topp till tå. Alla recept är utformade av Organic Makers själva och testade i det egnahudvårdslabbet. Självklart klickar du hem alla ingredienser på ett kick, till bra priser dessutom. Du kan handla allt från salter och fetter till emulgering och pigment och burkar, flaskor och annan utrustning om du vill gå all in. Det är dock inget krav, alla recept är utformade speciellt för DIY, så att du själv ska kunna tillverka dem utan avancerad utrustning … men håll med om att allting blir liiiite roligare med mätcylinder, pipett och en tjusig glasburk?

Är du sugen på att göra egen hudvård är den här guiden en väldigt bra plats att börja på. Lycka till!

Foto: Organic Makers

Kaer är ett onlinemagasin som vill uppmuntra till mer genomtänkta vardagsval. Att göra skillnad behöver inte vara svårt – tillsammans skapar vi förändring!