Plastfritt i badrummet

Hur mycket plastförpackningar har vi egentligen i våra badrum? De flesta skönhets- och hygienartiklar kommer i någon typ av plastförpackning och all den här plasten hamnar förr eller senare på sopberg eller i värsta fall i naturen. Med det i åtanke blir man ju riktigt glad när någon tänkt till och skapat ett smidigt refillsystem, eller hur?!

Det svenska företaget Lifelong grundades med visionen att vara med och minska mängden plastförpackningar i världen. De skapar just nu både tvål och schampo i ett smart refillsystem och de beskriver sig själva som ett helt plastfritt livsstilsvarumärke.

I produkterna kommer 99,6% av alla ingredienser från naturriket och allt är garanterat fritt från kemiska ingredienser som kan irritera din hud. Produkterna kommer i pulverform tillsammans med en supersnygg refillflaska och du tillsätter enkelt vatten själv – för varför ska vi skeppa vatten runt halva jordklotet när vi har det hemma i kranen? Produkterna minskar alltså inte bara på plastmängden utan bidrar även till minskade koldioxidutsläpp under transporten. Känns som en klok lösning, eller hur?! Ytterligare en fördel med att välja Lifelongs produkter är att du lätt som en plätt återvinner alla förpackningar i det organiska avfallet hemma. Företaget strävar efter att vara så klimatpositiva som möjligt och stödjer organisationer som både planterar träd och räddar haven från plast.

Ett startkit med schampo och kroppstvål med snygga refillflaskor kostar 549 kr som startpris.

Kaer är ett onlinemagasin som vill uppmuntra till mer genomtänkta vardagsval. Att göra skillnad behöver inte vara svårt – tillsammans skapar vi förändring!