Play for the planet

Vill du snabbt få koll på hur dina vanor påverkar klimatet? Kortspelet klimatkoll ger en intressant och inspirerande överblick av vilken effekt våra livsstilsval har på miljön. Ett kul sätt för hela familjen att öka sin klimatkoll.

Orsakar en flygresa till Thailand större klimatpåverkan än att äta en bit nötkött varje dag under ett år? Hur mycket utsläpp står egentligen din vackra rosbukett från Holland för? Frågor som dessa och många andra får vi svar på i kortspelet Klimatkoll. Här lär du få en hel del aha-upplevelser och det kommer väckas tankar om vilka av våra vanor vi verkligen behöver tänka lite extra på. Alla siffror i spelet är framtagna med hjälp av en beräkningsmodell utvecklad av forskare vid Chalmers tekniska högskola. Det är inte alltid exakta siffror men de är garanterat hyfsat korrekta och de gånger de jämförs med varandra är storleksordningen regelrätt.

Tanken med spelet är att det ska vara ett kul sätt att få både unga och vuxna att engagera sig mer i klimat- och miljöfrågor. Grundarna har dessutom valt att satsa på att väcka miljöengagemang i skolorna genom att ge så många skolbarn och lärare som möjligt chansen att testa spelet och fördjupa sina kunskaper. Visst är det en bra idé? Mer information hittar du här.

Kaer är ett onlinemagasin som vill uppmuntra till mer genomtänkta vardagsval. Att göra skillnad behöver inte vara svårt – tillsammans skapar vi förändring!