Rätt klädd för nya äventyr

Har du outdoor-plagg i garderoben du inte använder? Eller är du på väg att kitta upp dig inför nya äventyr? Missa inte Re-adventure – här både köper och säljer du smidigt plagg och accessoarer som gör det enkelt att ha ett aktivt friluftsliv.

När det kommer till mode och hållbarhet är det ofta märken med fokus på outdoorvärlden som tar täten både när det gäller kvaliteter, miljömedvetenhet och nya cirkulära modeller. Det gillar vi! Det innebär oftast att plagg och accessoarer ur den här kategorin är designade och producerade för att, i princip, hålla för alltid. Det var lite det Jenny Kask och Kicki Olivensjö hade i åtanke när de bestämde sig för att starta Re-adventure – en second hand butik fylld med premium varumärken inom frilufts- och outdoorsegmenten. De båda grundarna har lång erfarenhet från modevärlden och har bland annat arbetat på olika sportföretag där fokus legat på just kvalitet och miljö. Den erfarenheten har gett dem bra insikt i friluftsvärlden och de har på nära håll sett att de flesta av de plagg som produceras är av så bra kvaliteter att även om de använts under flera år så kan de nästintill räknas som nyproducerade när det kommer till materialet. Re-adventure är deras lösning för att kunna fokusera på redan producerade plagg i stället för på nyproduktion och de vill dessutom ge alla en möjlighet att investera i premium varumärken och kvaliteter när det gäller fritidsplagg och accessoarer. Inte en dum idé, eller hur?!

Butiken finns fysiskt i Stockholm men har ett stort utbud även online – kolla in dem här.

Är du i Stockholmstrakten bör du kolla in Re-adventure.

Hittar du inte vad du söker hos Re-adventure kan du alltid kolla in outdoorutbudet hos Vinpinad.se – de har stenhård hållberhetskontroll för de varor de väljer att sälja. De är så noga med miljökraven att de till och med utvecklat en egen process för hur de bedömer ett företags ansvar kring miljö, material, produktion med mera. Väljer du att shoppa nytt – är det här en kanonbutik att kolla in för att vara på den säkra sidan att du gör val som stämmer bra överens med din filosofi och livsstil. Läs mer om dem här hos oss eller på deras egen sida.

Kaer är ett onlinemagasin som vill uppmuntra till mer genomtänkta vardagsval. Att göra skillnad behöver inte vara svårt – tillsammans skapar vi förändring!