RE:ryggsäck

På jakt efter en ny ryggsäck? Det är vanligtvis inget man köper så ofta och generellt ska köpet ticka många boxar – design, funktionalitet och hållbarhet är viktiga saker på vår lista. Vad är viktigast för dig?

En ryggsäck är en bra sak att investera i. Det är en multiaccessoar med massor av användningsområde. Det ultimata köpet ska kännas lika rätt på väg till jobb som det gör på utflykten eller weekendresan. Håller ni med?

Andra viktiga aspekter är materialval, hur den är producerad och hur effektivt man kan packa i den. Och självklart ska den vara snygg! Kolla in några av våra favoriter här.

Picture Organic Clothing

Detta är en riktig superrygga – framför allt om du gillar en mer sportig stil. Den är lätt, rymmer massor och superpraktisk att packa i. Med fack till allt från dator till glasögon är det en smidig lösning vart du än är på väg. Dessutom har den öglor och krokar allt från hjälm och löparskor till vattenflaska och termos utanpå väskan.

Materialet är 100% återvunnen polyester och tack vare en miljövänlig ytbehandling är den både giftfri och vattentålig. En perfekt multiväska för dig som rör dig mycket.

Pris: Ca 1 000 kr
Horizn Studios

Horizn Studios supersnygga ryggsäck är gjord i återvunnen bomull och har en vattenfast yta som gör ryggan både slittålig och praktisk. Väskan rymmer massor och har smarta fack för det mesta – inklusive fodrat fack för datorn. För Horizon är miljö viktigt och de klimatkompenserar alla transporter. Dessutom garanterar de att allt emballage och extra material som används har miljön i åtanke och är gjort i återvunna material. Och visst är designen snygg?

Pris: 3 600 kr
8000Kicks

Hampa blir alltmer populärt och portugisiska företaget 8000Kicks gör både skor och väskor av detta mer miljösmarta val. Materialet i sig är både slittåligt och vattenavstötande vilket gör att du får en användbar allroundväska utan behov av extra ytbehandling. Denna väska passar mer för citybehov än ute i naturen men i gengäld rymmer den massor vilket gör den till perfekt val för cityturer och weekendtrips.  

Pris: Ca 1 500 kr

Kaer är ett onlinemagasin som vill uppmuntra till mer genomtänkta vardagsval. Att göra skillnad behöver inte vara svårt – tillsammans skapar vi förändring!