Så vårdar du din vinterhy

I samarbete med Salong Topp till Tå // Nu har vintern verkligen tagit ut sin rätt på huden eller hur? Vi gissar att det är fler än vi som känner sig torra, glåmiga och lysterfattiga varje gång man tittar sig i spegeln. I samarbete med salong Topp till Tå bjuder vi på smarta tips för att boosta huden på bästa sätt!

Det är väl knappast en nyhet att huden blir torr och tråkig under de kalla vintermånaderna men ändå kommer det ofta som en chock när det väl händer. När Kaer fick chansen att samarbeta med salong Topp till Tå tog vi tillfället i akt och pumpade hudvårdsproffsen på alla tips de har för att öka lystern och ta hand om huden på bästa sätt under den här perioden.

Hej Sandra! Du äger och driver salong Topp till Tå i Helsingborg – berätta lite om salongen!

Hej! Vad kul att samarbeta! Jag har drivit salong Topp till Tå i snart åtta år och det är verkligen bland det bästa jag vet. På Salongen erbjuder vi ansiktsbehandlingar, massage, all form av vaxning, frans- och brynfärg, fotvård och shellac. Vi utvecklas ständigt och anpassar alltid vårt utbud efter vad våra kunder efterfrågar.

Vad var det som fick dig att vilja bli hudterapeut och starta egen salong?

Jag har alltid varit intresserad av hudvård och välbefinnande. När jag var yngre och mina kompisar ströshoppade kläder och prylar la jag mina pengar på ansiktsbehandlingar, massage och manikyr. Jag tycker om att ta hand om mig själv och ser det som lyxig avkoppling.

 

Till det viktigaste: Varför är vi så torra och fnasiga i hyn under vintern?

Det beror såklart på en mängd olika faktorer men att huden blir extra torr under vintern handlar till stor del om den låga luftfuktigheten. Enkelt förklarat kan man säga att luften drar till sig fukten från vårt yttersta hudlager. Därför blir vi torrare. Andra faktorer som spelar in är våra genetiska förutsättningar och hur väl vi tar hand om vår hy.

Vad kan man göra för att motverka detta?

Tillför massor med fukt! Välj produkter som hjälper huden att behålla sin egen fuktbalans.

Hur ska man bygga upp sin egen hudvårdsrutin hemma för att maxa hudens lyster?

Det beror helt på vilken hudtyp du har. Generellt är peeling en räddare för torr hy. En bra peelingprodukt hjälper huden bli av med döda hudceller så att nya lättare kan komma fram. Att hålla huden mjuk och elastisk är också en hemlighet för att få behålla en fin lyster.

Hur ser din egen hudvårdsrutin ut?

På morgonen torkar jag av huden med en fuktad bomullspad och gör sedan alltid en dubbelrengöring på kvällen. Det gör jag för att på djupet bli av med de orenheter som samlats på huden under dagen. I övrigt anpassar jag ofta min rutin efter årstiden men jag använder alltid serum och 24-timmars kräm. Både morgon och kväll. Ungefär 1–2 gånger i veckan gör jag en grundlig rengöring med peeling och lägger en fuktgivande ansiktsmask.

Vilka produkter klarar du dig inte utan?

Under de kallare årstiderna är ansiktsolja min favoritprodukt för att behålla fukt och lyster. Under de varmare månaderna väljer jag lite lättare produkter där ett uppfriskande ansiktsvatten är en klar favorit.

Sandras favoriter!

Ansiktsolja, 329 kr/ 30 ml, c/o Gerd.
Ansiktsvatten, 319 kr/ 100 ml, c/o Gerd.

När vi ändå har dig på tråden, Sandra – varför ska man välja ekologisk hudvård?

Av precis samma anledning som du väljer eko i andra saker – du vill ha så ”rena” produkter som möjligt och det gäller både sånt du stoppar i dig och som du applicerar på din utsida.
De största fördelarna med ekologiska hudvård, enligt mig, är att jag vet vad jag applicerar på min hud och att tillverkningsprocessen varit så skonsam som möjligt för naturen. Det är ett helhetstänk jag tycker är viktigt att ha med sig. Jag har hört en del funderingar kring om ekologisk hudvård passar för alla – det gör det! Men ett bra tips är att rådgöra med en hudterapeut vilka produkter som passar just dig och dina behov.

Finns det nackdelar?

Det enkla svaret är nej – men du ska alltid komma ihåg att för att man ska få lov att skriva att en produkt är ekologisk räcker det att en liten mängd av innehållet är det. Det gäller alltså som konsument att välja märken man vet man kan lita på. Det kan ju vara lite klurigt. Men kommer man till oss på salong har vi all kunskap som behövs för att hjälpa till.

Kaer tipsar!

Vi har testat c/o Gerds ansiktsvårdande produkter och har hittat några riktiga guldkorn. Precis som Sandra säger ovan älskar även vi olika typer av peelingprodukter. C/o Gerd har en ansiktspeeling som med jojobakorn och mjölksyra effektivt tar bort alla orenheter i huden. Den kan vi varmt rekommendera! Tillsammans med serum och fuktigivande ansiktskräm efter ditt eget behov – kolla med salong Topp till Tå vad de rekommenderar!

Ansiktspeeling, 199 kr/75 ml, c/o Gerd.
Ansiktskräm, 459 kr/75 ml, c/o Gerd.

Erbjudande!

Salong Topp till Tå erbjuder dig som Kaer-läsare 20% rabatt på ett köp av Care of Gerd produkter. Som extra lyx får du också en hudanalys på ungefär 15 minuter. Bor du inte i närheten av Helsingborg är det bara att kontakta dem per telefon!

Här hittar du alla uppgifter du behöver www.topptillta.com

Erbjudandet är giltigt till och med 31/3 2022 och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Kaer är ett onlinemagasin som vill uppmuntra till mer genomtänkta vardagsval. Att göra skillnad behöver inte vara svårt – tillsammans skapar vi förändring!