Ska vi dela prylar med varandra?

Sharing är ju som bekant kaering och idag finns det en uppsjö av smarta och framför allt enkla sätt att dela allt ifrån bilar och släpvagnar till finporslin och skidutrustning.  Vi har listat tre roliga sätt som gör det lätt att dela grejer med varandra.

GoMore: Bilar till delning/uthyrning!

Har du en bil som inte används särskilt mycket? Kan den kanske nyttjas av någon som bara behöver tillgång till bil emellanåt? Städerna är fyllda av parkerade bilar – de flesta står oanvända så mycket 96 procent av sin tid! Om vi blir bättre på att dela bilar i städerna skulle vi snabbt kunna halvera antalet bilar och samtidigt ta bättre hand om vår planet. Via GoMore kan du göra preciiiis detta – dela din bil med andra eller hyra bil av bilburna personer i ditt närområde. Ett grönare, smartare och mer ekonomiskt sätt att äga och hyra bil helt enkelt.

Här hittar du GoMore!

Swinga: Dela grejer i grannskapet

Att dela grejer med sina grannar borde vara en självklarhet! Med hjälp av Swinga har det blivit både enkelt och tryggt att göra just det. Du registrerar dig, klickar i vilka av dina prylar du kan tänka sig att låna ut och på en karta syns ditt närmaste grannskap, vem som är registrerad till appen och vilka saker som finns tillgängliga för utlåning. Verktyg, fritidsprylar, barngrejer, symaskiner … här finns allt och lite till och du lånar/lånar ut tryggt med med automatiskt avtal och kvitto.

Swinga loss här!

Hygglo: Hyr/hyr ut dina prylar

Så många prylar – så lite tid att använda dem! Med Hygglo kan du hyra ut dina grejer som bara står och samlar damm – allt ifrån SUP-brädan du köpte i somras till vedklyven som används en gång per år – och vice verca såklart. Här finns dessutom ALLT du kan tänka dig! Ett par skor till helgens bröllop? Inga problem! En grävmaskin till dräneringen av huset? Oh yes! Enkelt, klimatsmart och försäkring för dina prylar ingår automatiskt.

Hitta Hygglo här!

Kaer är ett onlinemagasin som vill uppmuntra till mer genomtänkta vardagsval. Att göra skillnad behöver inte vara svårt – tillsammans skapar vi förändring!