Smink som håller

Sminkmärken som gör riktigt bra produkter, är ekologiskt certifierade OCH dessutom har tänkt på sin paketering – vi säger JA TACK!

Zao Make Up

Franska Zao Make Up gör produkter av hög kvalitet som alla är ekocertifierade av ECOCERT. Dessutom är märket veganskt och som grädde på hållbarhetsmoset har Zao utvecklat ett refillsystem, så att man inte behöver köpa helt nya förpackningar hela tiden utan bara kan fylla på. Behöver du ännu lite mer grädde? Zaos smink är förpackat i bambuhylsor eller i fina bambuetuin. Bambu är en av världens snabbaste växande växter som odlas helt naturligt utan kemiska tillsatser, då  bambun i sig är antibakteriell. Den växer i rasande fart och behöver inte konstbevattnas. 

Här kan du få koll på Zao Make Up!

Kjaer Weis

Har du aningens lite större sminkbudget ska du testa den exklusiva makeupen från danska Kjaer Weis. Produkterna är ekologiskt certifierade, refillbara och förpackningarna liksom andas dansk lyx – förpackningar som självklart är 100 procent återvinningsbara, komposterbara, designade för refill och framtagna av FSC-certiferade material. Deras Im-Possible Mascara är en riktig bestseller som älskas högt – den köper du i en aluminium-hylsa som du sedan fyller på igen och igen och igen…

Spana in Kjaer Weis här!

Axiology

Är du lipstick junkie? Då ska du inte missa Axiology! Deras mission är att skapa världens mest etiska läppstift. Alla produkterna tillverkas småskaligt, är veganska och cruelty-free, fria från palmolja och förpackningarna görs av återvunnet material i ett kvinnokooperativ i Brasilien. Deras smarta 3-i-1-produkt ”Balmies” tar ett stort steg mot zero waste och skippar plasthylsan helt – stiftet kommer i papper, likt en krita. Du kan använda det på ögonen, läpparna och kinderna och på så sätt också minimera antalet produkter i din necessär.

Axiology hittar du här!

Vackra och klimatsmarta puder i etuier gjorda av bambu från Zao Make Up.
Älskad mascara som du fyller på in i evigheten från Kjaer Weis.
3-i-1-stift i papper från Axiology.

Kaer är ett onlinemagasin som vill uppmuntra till mer genomtänkta vardagsval. Att göra skillnad behöver inte vara svårt – tillsammans skapar vi förändring!