Städa hållbart & smart med Skosh

Städning är sällan superskoj men det blir betydligt roligare när man kan minska plastberget och städa miljövänligt på samma gång. 

Skosh Startkit kostar just nu 245 kr och innehåller nnehåller universal, badrum och fönsterspray.

Den där universalsprayen från det där gigantföretaget som vi går loss med i kök och badrum med jämna mellanrum – vad består den av egentligen? Jo, en flaska gjord av engångsplast som är fylld med 95 procent vatten och resten skadliga ingredienser. Med andra ord, vi betalar för engångsplast, vatten och ingredienser som gör mer skada än nytta Makes you think, right?

Skosh har skapat någonting enkelt och genialiskt på samma gång, nämligen miljövänliga rengöringstabletter som löses upp i vanligt hederligt kranvatten. På nolltid har du skapat en rengöringsprodukt att fylla en återanvändbar sprayflaska med. Smart, eller hur? Skosh säljer egna flaskor i 100% återvunnen plast – snygga är de dessutom också – men det går självklart bra med vilken återanvändningsbara flaska som helst.

Städprodukter – en riktig miljöbov

Det är inte direkt nyheter att det växande plastberget är ett gigantiskt problem för vår miljö och planet. En nyligen genomförd studie visar att tre utav de tio största bidragarna till plastföroreningar globalt är producenter av rengöringsprodukter. Dessa företag står för majoriteten av världens alla städprodukter vilket resulterar i att miljontals hushåll använder produkter som är skadliga för både hälsan och miljön. 

Malmöbaserade Skosh drog igång 2019 med ett tydligt misson; Att tackla det globala plastavfallet genom att vara nytänkande under framtagningen av vardagliga städprodukter. Första produkten lanserades 2021 och idag har de utvecklat ett flertal produkter inom rengöring, hår och hudvård, diskmaskinstabletter och tvättmedel – allt paketerat i återanvändbara, plastavfalls-fria och komposterbara material. De har räddat över 100 000 plastflaskor – det motsvarar 10 ton plastavfall! – och nästa milstolpe är att rädda en miljon plastflaskor från att bli skräp. Läs mer om Skosh och deras misson här! 

Psst! Missa heller inte att klicka dig in här och lär dig mer om den där siffran som syns undertill på en plastflaska – massor av matnyttig läsning!

Plastiga siffror:

* Det producerades 51.2 miljoner ton plast i Europa 2018. 

* Samma år genererades cirka 29 miljoner ton plastavfall. Av dessa 29 miljoner består nästan 18 miljoner ton av plastförpackningar.

* Totalt sett återvinner vi endast 10 procent av all plast vi producerar i världen.

* 2019 producerade i genomsnitt en europeisk medborgare 20 kg plastavfall som inte blev återvunnet. 

* Under 2021 samlade  plastplockare från BFFP (Break Free From Plastic) in 330,493 plastförpackningar spridda över hela världen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kaer är ett onlinemagasin som vill uppmuntra till mer genomtänkta vardagsval. Att göra skillnad behöver inte vara svårt – tillsammans skapar vi förändring!