Stilsäkert med samvete

Just nu pratas det en hel del om cirkulära processer och en produktion där allt material tas tillvara på. Några som var tidiga med att skapa produkter från restmaterial är Mou som gör boots av spill från köttproduktion.

För vissa företag är hållbarhet och respekt för både människor, djur och miljö så självklara vardagsval att de knappt längre reflekterar över det – Mou är ett av dem. De skapar handgjorda skinnboots av restprodukter från mat– och mjölkproduktion. Det innebär alltså att de enbart använder skinn som annars skulle gått helt till spillo. De är dessutom väldigt noga med att enbart arbeta tillsammans med gårdar som har ett etiskt, ekologiskt och hållbart synsätt och som tar hand om sina djur på allra bästa sätt. Så har det varit i 20 år, sedan 2002, när grundaren Shelley Tichborne bestämde sig för att starta Mou. Hon var tidig med att ställa höga krav på leverantörer och producenter gällande allt från djurhållning till respekt för miljö och människor. Att utgå från att skapa en produkt med så minimalt slitage på miljön som möjligt har alltid varit den viktigaste delen av hennes vision och något hon inte vill kompromissa med. Ett par boots från Mou är skapade för att med rätt skötsel och omtanke kunna användas i massor med år.

Mou har skor för alla i hela familjen.

Kaer är ett onlinemagasin som vill uppmuntra till mer genomtänkta vardagsval. Att göra skillnad behöver inte vara svårt – tillsammans skapar vi förändring!