Torrborstning – vad är det?

En mer hållbar livsstil behöver inte alltid och inte enbart handla om miljön. Det är självklart också viktigt att ta hand om sig själv, på både in- och utsidan. Ett av våra favoritsätt att ta hand om kroppen är genom regelbunden användning av torrborste. Vi använder det dagligen och allra helst på morgonen innan en kall dusch för att på bästa sätt ge huden och humöret en skön och välbehövlig kickstart. 

Torrborstning är bra för kroppen på en mängd sätt. Du blir av med döda hudceller, minskar uppkomsten av celluliter, ökar blodcirkulationen, energinivåerna går upp och du stimulerar lymfsystemet. Det sistnämnda är viktigt för att främja kroppens försvar mot bakterier och virus.

Börja alltid nerifrån och arbeta dig uppåt mot hjärtat. Borsta i långa raka drag – och ta samma område flera gånger.

Välj en torrborste av naturfiber. Oftast finns de med mjuk eller hård borst – välj det alternativ som passar din hy bäst. 

Har du tunn och känslig hud väljer du en riktigt mjuk borste och har du tåligare hy kan det vara skönt att satsa på en något hårdare borste.

Tips!

För att ytterligare boosta huden ska du massera hela kroppen med en ekologisk olja. Vi gör det allra helst direkt efter torrborstning och innan morgonens dusch. Kolla in några av favoriter på oljefronten här. 

149 kr, The Organic Pharmacy
450 kr/st, Karmameju.
399 kr, Andrée Jardin.

Kaer är ett onlinemagasin som vill uppmuntra till mer genomtänkta vardagsval. Att göra skillnad behöver inte vara svårt – tillsammans skapar vi förändring!