kaer-collective
I Filippas färgglada feed hittar du en inspirerande  blandning av hållbara stil- och modetips. Hon har svart bälte i second hand-shopping och är proffs på att tänka medvetet kring mode och konsumtion. Hos Filippa är det helt fritt från pekpinnar men bered dig på en brinnande känga till modevärlden emellanåt.
Instanamn: @fairfashionistafilippa

Vad är en kapselgarderob och kan jag hantera det?

Så. Jag har fått en jobbförfrågan som inte alls är spikad eller så än, men, den handlar om att jag ska skapa en kapselgarderob. 

Direkt tänker jag ju på min blogg/poddkollega Rebecca, som känns som en expert på området. Kanske är det min fördom, men det är som att, ja, om man har en mer minimalistisk, klassisk stil – som hon ju har – är det här enkelt. Något för… Er.

Men, jag är inte den som är den. En utmaning accepterar jag GÄRNA.

Och nu funderar jag alltså… Hur kan en kapselgarderob för mig se ut? 

För det första, vad ÄR en kapselgarderob kanske du tänker? 

Jo, det handlar om att du väljer ut ett visst antal plagg som sedan ska användas tillsammans under en viss tid. Andra plagg får liksom inte komma med på den turen.

Jag tänker att jag ska börja med 10 plagg på en vecka. Det känns SJUKT svårt, eftersom jag är en person som lätt tröttnar på det jag har på mig. Jag kan typ inte ha samma kläder två dagar pga… ja, men pga vadå? Mår jag psykiskt dåligt? Fysiskt dåligt?

Det här behöver undersökas märker jag. Jag tänkte att ni skulle haka på! Jag ska försöka skriva dagbok varje dag, här, och dela bilder. 

Jag har absolut inte planerat det här, eftersom jag kom på det ikväll, såååå… Jag tänker att dag ett får bli imorgon och då jag också gör en plan. 

Men, har du provat det här? Funkar det? Är det ett vinnande koncept för hållbarheten? Vad säger du? 

2 Comments

  • Elin Waileth

    Wohoo! Så kul! Jag är på! Det blev ju en kapselgarderob av mina favoritplagg när du o Rebecka hostade den utmaningen o d e ju ett sätt att tänka, säkra kort liksom. Ett annat är ju att tänka garderobsaktiverande- ett eller två plagg som inte används på länge som nu SKA fram. Theresa Axostyle kör mkt exempel på smarta färgstylings utifrån kapselgarderobs tänket som spränger gränserna i hur en kapselgarderob ska eller brukar se ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kaer är ett onlinemagasin som vill uppmuntra till mer genomtänkta vardagsval. Att göra skillnad behöver inte vara svårt – tillsammans skapar vi förändring!