Välj vegansk handväska

För inte särskilt längesedan var det svårt att hitta en slitstark och vegansk handväska som inte såg helt plastig ut. Idag är läget helt annorlunda och utbudet av skinnalternativ är minst sagt rykande hett!

För bara typ tio år sedan var, i princip, det enda veganska skinnalternativet plast. Och ofta inte ens återvunnen sådan.  Plast var (och är) självklart ett bättre och mer etiskt alternativ för alla veganer men det har aldrig varit särskilt lockande ur ett miljö- och hållbarhetsperspektiv. Glädjande nog händer det massor på den fronten just nu. Här är tre väskmärken som skapar både hållbara, ansvarstagande och snygga väskor.

Vill du läsa mer om hållbara alternativ till läder ska du kolla in här.

LaBante

LaBante London använder 100% återvunna plastflaskor för att skapa sin helt veganska väskkollektion. Det gör de för att aktivt vara med och minska mängden plast som hamnar i naturen och som aldrig kommer till nytta igen. De har redan varit med och återvunnit miljontals med plastflaskor genom sin väskproduktion.

LaBante tar hållbarhet på allvar och arbetar aktivt med att minska både vattenmängd och kemikalieanvändning i alla produktionsled. De återanvänder näst intill allt eget avfall och har siktet inställt på att bli helt cirkulära inom en snar framtid. 

Läs mer här.

Pris ca 1 700 kr

Sandqvist

Är ett svenskt märke som varit tidiga och effektiva med sitt hållbarhetsarbete. De är noga med sina material och är helt transparenta med sin produktionskedja. De använder läder i vissa produkter men har ett brett utbud av veganska väskor tillverkade i 100% återvunnen nylon (ett ganska nytt och väldigt slitstarkt material) och även alternativ som är tillverkade av 100% återvunna plastflaskor.

Ryggsäckens utsida är skapad av återvunnen nylon för att göra den så slitstark som möjligt och insidan är tillverkad av återvunna plastflaskor.

Kolla in fler vegansk modeller hos Sandqvist. 

Pris 1 595 kr

Matt & Nat

Här är ett kanadensiskt märke som arbetat med veganska alternativ under lång tid. De har både djur, människor och miljö i fokus på allt vad de gör. Hela sortimentet är producerat med minimal miljömässig påverkan.

I just dessa väskor är det veganska skinnet tillverkar av svinn från äpple industrin. Det är ett nytt material som kommer starkt framöver tack vare att det är ett slitstarkt och hållbart alternativ till traditionellt skinn. Insidan på väskan är producerad av 100% återvunna plastflaskor.

Mer om Matt & Nat här. 

Pris ca 2 700 kr

Kaer är ett onlinemagasin som vill uppmuntra till mer genomtänkta vardagsval. Att göra skillnad behöver inte vara svårt – tillsammans skapar vi förändring!