WE KAER: MODLY STUDIOS

Namn: Modly Studios

Gör: Tillverkar individuellt måttanpassade och tidlösa designmöbler där varje produkt är 100 procent klimatkompenserad och hållbar – både i utförande och design.

Grundades: 2019 och lanserade sin första produkt matbordet sommaren 2020.

Mer Modly: modlystudios.se och @modlystudios

”Vår viktigaste uppgift är att utmana, inspirera och bevisa att det går att skapa en lönsam och sund verksamhet utan att kompromissa och ta genvägar när det kommer till miljö och människa.

Hej Johan Sjöberg, medgrundare till Modly Studios. Du har 50 ord på dig att sälja in er – kör!

– Modly Studios vill utmana sättet vi designar, tillverkar och köper möbler på. Där kunden själv bestämmer mått, färg, form och material. Beställningar går sen direkt från vår svenska möbelfabrik i Tibro hem till dörren. Alltid FSC-certifierat trä och klimatkompenserat. 

Vad är Modlys viktigaste uppgift?

– Att utmana, inspirera och bevisa att det går att skapa en lönsam och sund verksamhet utan att kompromissa och ta genvägar när det kommer till miljö och människa. 

Hur föddes Modly?

– Det var hemma hos min barndomsvän och medgrundare Ergin, i hans nya och något svårmöblerade lägenhet som vi började prata om möbler. Eller om bristen på att enkelt kunna köpa måttanpassade möbler, rättare sagt. Så frustrationen ledde till en idé om att utmana möbeljättarna och skapa ett bättre, mer hållbart alternativ där kundens behov och förutsättningar styr den färdiga produkten. I dagsläget har vi lanserat matbord och soffbord men fler produkter kommer lanseras under det närmsta året.

Hur såg din senaste jobbdag med Modly ut?

Start 06:30 med att köra ut bord till inredare som lånar till styling av lägenhet. Därefter kort veckoavstämning med vår möbelfabrik följt av vidareutveckling av vår nästa produkt. Eftermiddagen går till bokföring, uppdateringar av hemsidan och dialog med samarbetspartner för vårt showroom i Göteborg.

Vad är roligast med att driva Modly?

– Det är nog just att vi har startat eget och med tydlig position som utmanare i branschen. Det känns båda kul och meningsfullt, framför allt hur kombinerar teknik med lokalt hantverk som möjliggör för privatkunder att direkt i mobilen skräddarsy sin möbel. 

Vad kan få er att vilja kasta in handduken?

– Fraktskador! Vi skickar alla våra möbler med ett lokalt logistikbolag som är specialiserade på just möbeltransporter. Men hur man än vrider och vänder på det så är det en andel bord som skadas under transport. Något man inte pratar om så mycket ur miljösynpunkt men att ersätta fraktskadade produkter är en stor miljöbov. Skadade bord tar vi tillbaka, återställer och ser sen till att dom får leva vidare i våra showroom eller säljs som andrahandssortering. 

Dröm fritt – hur ser Modly ut om fem år?

– Vi har expanderat till de stora e-handelsländerna i Europa och fortsatt ta stora steg framåt med vårt hållbarhetsarbete. Vi har även lanserat vårt koncept ReModly där vi tar in och stöper om gamla möbler till nya. 

Vem tycker ni vi ska snacka med härnäst till WE KAER och varför?

Anders Ankarlid som grundat A Good Company. Lyssnade precis på ett poddavsnitt med honom och blev väldigt inspirerad av hur och varför det behövs fler företag som just A Good Company. 

Kaer är ett onlinemagasin som vill uppmuntra till mer genomtänkta vardagsval. Att göra skillnad behöver inte vara svårt – tillsammans skapar vi förändring!