WE KAER: Sarah Thörnqvist

Namn: Sarah Thörnqvist

Är: Grundare och chefredaktör på Kaer, samt frilansande projektledare, innehållsskapare och copywriter i olika projekt där fokus ligger på att inspirera och kommunicera kring mer hållbara val och vanor.

Bakgrund: Jag har arbetat med innehåll och magasin i hela mitt liv och har bland annat varit modechef på tidningen Femina. Jag är utbildad inom mode och hållbarhet, hållbar varumärkesstrategi och vet hur man skapar rätt innehåll för rätt målgrupp och olika kanaler.

Drömmer om: En värld där politiker, makthavare och företagsledare tar sitt klimatansvar och där förändring sker med både miljö och människans bästa i åtanke. Även ett hus på landet hade suttit fint.

”Jag startade Kaer för att på ett enkelt och inspirerande sätt skapa intresse och medvetenhet kring frågor som rör klimatet och vår personliga livsstil”

Berätta, vad är Kaer?

– Kaer är ett onlinemagasin med fokus på en mer hållbar livsstil. Vi riktar oss till alla som vill göra lite bättre och lite mer omtänksamma vardagsval. För oss innebär det att inspirera, engagera och intressera kring frågor som rör miljö, människor och planet och samtidigt presentera val och alternativ som är lite bättre.

Sälj in Kaer med högst 50 ord!

Kaer är för dig som bryr dig lite extra om miljö, människor och planeten. För dig som vill göra bättre val för framtiden men som ibland har svårt att hitta tid och motivation för att skapa en mer hållbar livsstil. Kaer finns för att det ska vara enklare (och roligare!) att fatta bättre vardagsbeslut och skapa smartare vanor – allt för vår gemensamma framtids skull.

Varför startade du Kaer?

– Jag kände mig manad att skapa förändring i mitt eget liv och ju mer jag fokuserade på det desto starkare växte känslan att jag även vill inspirera andra till förändring – hur stor eller liten den än må vara. Jag har själv upplevt att det många gånger är klurigt att ställa om till bättre och mer medvetna val och jag saknade ett ställe där jag enkelt kunde hitta uppdaterad och engagerad information kring både små och stora frågor. Vilket är precis varför jag startade Kaer.

Vad hoppas du på allra mest med Kaer?

– Jag vill inspirera till bättre val som vi faktiskt själva kan vara med och påverka kring. Förhoppningen är att väcka nya tankesätt som leder till ett ökat engagemang. Självklart är det inte valet av den ekologiska bomullströjan som kommer rädda vare sig världen eller mänskligheten men många ekologiska bomullsbäckar små… Klimatkrisen är faktiskt ett faktum och vi kan inte längre förvänta oss att andra ska ta täten och skapa förändring.

Hur ser Kaer ut om fem år?

– Då är vi en engagerad community som dagligen peppar och inspirerar till bättre val och vanor. Om fem år är Kaer det självklara valet för både individer och företag som vill växa ytterligare på sin hållbara resa. Vi kommer ha vuxit både som magasin och som byrå där vi fortsätter hjälpa både stora och små företag att ställa om och kommunicera ett mer hållbart budskap. Vi kommer alltid ha planet och människor som huvudfokus i allt vi gör och vår ambition är att förändras i takt med att världen förhoppningsvis blir en allt mer hållbar och omtänksam plats. 

Kaer är ett onlinemagasin som vill uppmuntra till mer genomtänkta vardagsval. Att göra skillnad behöver inte vara svårt – tillsammans skapar vi förändring!