Gua sha för maxad glow

Det började som en massiv trend med vackra ansikts-rollrar i jade för några år sedan och nu är det mer eller mindre ett vardagsredskap i många necessärer. Vi pratar alltså om Gua sha – en populär behandling för att maxa lystern i huden och samtidigt låta ansiktsmusklerna få en härligt avslappnande behandling.

Inte oväntat kommer Gua sha ursprungligen från traditionell kinesisk medicin. Där har tekniken dock inte använts som ett redskap för skönhetsbehandlingar utan det har handlat om kroppsbehandlingar av olika slag. Framför allt har det varit en metod man gärna tagit hjälp av när det gäller muskelspänningar och för att aktivera blodcirkulationen i huden.

 

Utomlands är det här en superhet salongsbehandling och numera finns det även en hel del salonger här hemma också. Att testa en Gua sha behandling på salong är klart att rekommendera men det bästa är att det är både enkelt och effektivt att göra även hemma. Traditionen säger att det hjälper till att öka blodcirkulationen i ansiktet vilket främjar lystern i huden och det kan också göra att huden upplevs fastare. Det finns ingen traditionell medicinsk forskning kring effekterna av Gua sha men de som är riktigt sålda hävdar att metoden kan föryngra huden och att den aktiverar lymfsystemet så det eliminerar slaggprodukter mer effektivt – men som sagt, det finns det ännu ingen forskning om. Men ökad lyster, känslan av fastare hud och minskade spänningar i ansikte, tinningar, käkar och nacke – det är välkomna effekter du själv känner av direkt!

 

Lär dig enklast hur du använder ditt Gua sha-redskap via youtube eller instagram. Där finns en uppsjö av tutorials. Vi gillar bland andra @thefacialgoddess och @britta_beauty för bra tips och lättförståeligt videomaterial. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kaer är ett onlinemagasin som vill uppmuntra till mer genomtänkta vardagsval. Att göra skillnad behöver inte vara svårt – tillsammans skapar vi förändring!